tiistai 27. syyskuuta 2011

Räsymattoja ja makkaroita

Astiakaappi kaipaa päivitystä. Ihan totta! Suoraan sanoen haluaisin nakata menemään kaikki teinivuosina baareista mukaan lähteneet tuopit ja drinkkilasit (jotka ovat tosin olleet harvinaisen kestävää tavaraa ja jotka eivät varmasti enää olisi ehjiä jos olisin ne jättänyt baariin) ja hankkia tilalle vähemmän mutta miellyttävämpää.

Olen jo pitkään vaalinut vain kuvia katsellen rakkauttani Marimekon Hyvässä seurassa-sarjan astioihin. Nyt rakkauteni on edennyt hypistelyvaiheeseen, tunnustan käyneeni kerran jos toisenkin pyörittelemässä sarjan mukeja ja kulhoja tavaratalojen astiaosastoilla. Tällä hetkellä tähtäimessä ovat erityisesti Maija Louekarin suunnitteleman Räsymatto-kuosin kulhot, joita olen ajatellut haalia käyttöön muutamia heti kun vain rahatilanne sen sallii. Kukkaron hidasta täyttymistä odotellessa on hyvin aikaa pohtia onko mustavalkoinen kuosi paras vai kaipaisiko astiakaappi sittenkin hieman vihreää väriä..


Itse asiassa astiastostamme löytyy jo tätä Marimekkoa, työnantajalta viime jouluna saatu Oiva-teekannu kun sattuu myös kuulumaan erinomaisen Hyvään seuraan. Haaveeni katsottakoon siis oikeutetuiksi, täytyyhän ainokaisellemme saada perhettä ympärilleen!

Lämpimiä ajatuksia suon tällä hetkellä myös Marimekon Sukat makkaralla-sarjan laseille. Törmätessäni kyseisiin laseihin ensimmäistä kertaa pidin niiden muotoilua turhankin kummallisena. Pikkuhiljaa ruttuinen ulkoasu on kuitenkin alkanut miellyttää. Ainoa ongelma näiden lasien kohdalla on niiden melko standardi juomalasikoko, miehen mielestä kun ainoa kelvollinen lasi minkä tahansa juoman nauttimiseen on kokoluokkaa tuoppi (tämä näkyy arjessa mm. hillittömänä mehujen ja maidon kulutuksena).


Näiden ihastusten lisäksi olen harkinnut keltaisen Teema-astiastoni laajentamista mahdollisesti muutamalla mustalla lajitoverilla. Jonkinlainen astiastoinventaario lienee siis edessä lähitulevaisuudessa, uusia kippoja ei tämän katon alle raahata ennen nykyisten lajittelua raa'alla kädellä "aikansa nähneet"- ja "kelpo kupposet"-kategorioihin.

Lottoarvontakone, joulupukki, kuka vaan vastaava, olisi vähän asiaa..!

Ei kommentteja: