tiistai 27. joulukuuta 2011

Matkaopas suomiretroon


Olen jo pidemmän aikaa tottunut tilaamaan kirjani netin kautta. Tämän kirjan kohdalla toimitusaika oli ennätyksellisen nopea. Noin 20 minuuttia siitä kun klikkasin sen ostoskoriin ja tilaukseen, oli se jo ehtinyt ruokapöydällemme. Eläköön nykyaika! (Tai sitten mieheni, joka sattui olemaan valppaana silitellessäni tätä teosta kirjakaupassa ja keksi tästä ratkaisun syntymäpäivälahjapulmiinsa.)


Kyseessä on Anna-Kaisa Huuskon suomalaisia 40-70-lukujen käyttöesineitä/tekstiilejä/huonekaluja esittelevä Retroaarteet-kirja. Ensimmäinen selailukerta meni bongaillessa, kirjan sivuilta kun löytyy koko joukko niitä turvallisen tuttuja tavaroita, jotka muistoissa yhdistyvät välittömästi mummolaan tai lapsuuden mökkireissuihin. On hauskaa kuinka kaikki nuo kattilat ja purnukat saavatkin tämän kirjan myötä nimen ja historian.


Kaikkine väreineen ja isoine kuvineen tämä käy hyvin ennen nukkumaanmenoa luettavasta satukirjasta. Saduistahan ei toisaalta ole kyse, haaveilun puolelle lukeminen kuitenkin lipsahtaa tuon tuosta.

Ei kommentteja: