keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Flunssavaara

Minun on ollut tarkoitus kirjoittaa merkintä, jossa lähinnä ylistäisin tätä ja seuraavaa viikkoa. Tälle viikolle kalenteriini on merkitty vain kaksi työvuoroa, joista maanantainen aamuvuoro ei tuntunut missään ja perjantainen pottivuoro kuluu todennäköisesti yhtä vaivattomasti. Ensi lauantaista torstaihin ohjelmassa puolestaan talviloma ja LONTOO. Nämä kaksi viikkoa ovat luultavasti parasta mitä tällä vuodella on ollut toistaiseksi tarjota!

Ja sitten herään tähän päivään nenä tukossa ja suu kuivana, hytisten pahaenteisestä viluntunteesta. Onko tämä muka jossain määrin reilua?

Kaikeksi onneksi edessä on vapaapäivä, jonka aion käyttää makaamalla peiton alla sohvalla keskittäen kaiken energiani orastavan flunssan voittamiseen (joka ainakin toistaiseksi vaikuttaisi olevan taltutettavissa ennen kuin ehtii kunnolla alkaakaan). Samalla ajattelin käyttää tilannetta hyväkseni oikeuttamalla sillä mm. pienimuotoisen herkuttelun sekä turhien televisio-ohjelmien katselun. Yleensä ottaen sairastan todella harvoin ja välillä olenkin tuntenut pientä kateutta flunssa-aaltojen uhreja kohtaan, kun en itse ole sairastelun nojalla voinut heittäytyä potilaaksi ja hoivattavaksi. Flunssa sinänsä ei siis olisi maailmanloppu. Tällä kertaa ajoitus olisi kuitenkin täysin väärä.

En viitsi kuitenkaan vielä hätäillä. Ensi viikolla tähän aikaan olen joka tapauksessa Lontoossa ja minulla on kivaa, tulipa nenästä sitten limaa tai ei. Mieluummin tietenkin ei.

Muita kivoja asioita tässä päivässä (ja osin eilisessä):
- kuumaan kaakaoon kastetut sokerikorput
- huuto.netistä huutamani ihana Marimekon laukku jota nyt odotan saapuvaksi
- simpanssiohjelma Animal Planetilla (simpanssit ovat ihania ja Jane Goodall hieno ihminen)

Loppuun video joka ei liity oikein mihinkään, mutta joka saa hyvälle mielelle (koska pingviinejä katsoessa ei voi tulla kuin hyvälle mielelle).



(Elämäni korjattuja harhakäsityksiä: kuningaspingviinit EIVÄT ole ihmisen kokoisia. Tämän ymmärtäminen oli melkoinen pettymys pari vuotta sitten. Puolustuksekseni sanottakoon että en ollut kai nähnyt kuningaspingviiniä samassa kuvassa vertailukohdan kanssa. Yksinään kuvissa valkoisilla jäätiköillä ne näyttävät aina niin suurilta.)

4 kommenttia:

Anniina kirjoitti...

Mää en kestä! Tuo pingviini on joku söpöin ikinä. Menee kalakauppaan hakemaan perheelle kalaa. <3 Ihana. :)

Parane pian ja pitäkää kivaa Lontoossa! (Korttia ootellessa...)

Henna kirjoitti...

Niinpä, pingviinit ON söpöimpiä (pöllöjen lisäksi)! Ja kun on kyseessä pingviini jolla on selässä pingviinireppu, niin mennään jo astetta pidemmälle.. :D

Ei tarvinnut onneksi alkaa parantelemaan, kun tuo flunssa tosiaan talttuikin heti alkuunsa. :) Uskon että pääsyyllinen saattaakin olla tuolta meidän sängyn alta nouseva pöly. Meillä on siellä semmoinen muutosta asti maannut kirjojen "väliaikainen" säilytyspaikka joka varmaan pöläytti koko hengitysilman pilalle kun etsin sieltä yhtä kirjaa pari päivää sitten.. Voisi harkita kirjahyllyn hankkimista jossain vaiheessa. :D

Kiitos toivotuksista ja kivaa pidetään kyllä (vaikka sadettakin lupailtu joka päivälle)! Mulla ei taida tosin olla teidän osoitetta korttia varten nyt kun olette vaihtanut kämppääkin. Koitan ottaa kuitenkin asiasta selvää ennen lähtöä.. ;)

laura kirjoitti...

Ihana pingviini! Mut määki oon nyt tosta kuningaspingviinin koosta vähän järkyttynyt... Kuinka pieniä ne tavalliset pingviinit sitte on?!

Henna kirjoitti...

Piti vähän tutkia asiaa ja kävi ilmi, että olen ilmeisesti mieltänyt kuningas- ja keisaripingviinin jotenkin samaksi asiaksi. Mutta tuossa videolla on siis kuningaspingviini joka on vähän hoikempi kaveri ja jonka maksimipituus on 90cm luokkaa. Keisaripingviini voi olla semmoinen 120-130cm pitkä. Tosin eipä sekään ihmismitaksi riitä, ellei sitten ole kääpiö..

Olen kyllä joskus kuullut että joku pingviinien esi-isä (eli esipingviini, halusin välttämättä käyttää tuota sanaa) on ollut ihmisen kokoinen! Tosin tuo fakta nyt ei hirveästi hämmästytä jos on jo suurimman osan elämästään mieltänyt pingviinit isommiksi kuin ovat. :D