keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Matkakuumeilua

Yksi monista parisuhteessa elämisen eduista lienee, että aina on olemassa potentiaalinen kumppani hieman pidemmillekin matkoille. Kaikeksi onneksi oma miehekkääni on matkailun puolella, joten yhteisten matkojen suunnittelu on kuulunut tähän suhteeseen jo alusta alkaen. (Voisi luulla että kuka tahansa olisi matkailun puolella, mutta seurusteluhistoriaan kuuluu myös "en aio koskaan poistua Suomen ulkopuolelle"-lausuntoja. Kuinka sellainen ikinä olisi voinut toimia?)

Yksi kahden viikon reissu on jo toteutettukin, kun viime kesänä matkasimme Hollannissa ja Saksassa edeten reittiä Amsterdam-Köln-Nijmegen-Utrecht. Kaikella kunnialla aikaisempia ulkomaanreissujani kohtaan, mutta tuo matka oli ehdottomasti elämäni tähänastisista paras. Näin ennen kaikkea koska kaksin matkaaminen on niin paljon vapaampaa kuin isommalla porukalla. Kaikki aiemmat reissuni ovat lukeutuneet tuohon isomman porukan kastiin. Milloin ollaan oltu liikkeellä lukion, yliopiston, kuoron ja ties minkä porukalla. Vaikka ovat mukavia matkoja olleetkin, ei varsinaisesta matkustamisen vapaudesta ole voinut noiden kohdalla puhua.

Matkakuumetta on taas ilmassa. Amazonilta on tilattu jo useampi kuin yksi matkaopasta, suunnitelmat ovat vielä suurpiirteisiä mutta koko ajan tarkentumassa. Yksi matka onkin jo varmistunut, lennot ostettu ja hostelli helmikuulle varattu. Suuntana ihanainen Lontoo. Lukioaikanahan olen kyseisessä kaupungissa viimeksi vieraillut, ja nyt tuli sopiva sauma tehdä uusi visiitti, toisen yhdessä eletyn vuoden kunniaksi (ensimmäistä yhteistä vuotta juhlistimme risteilyllä Tukholmaan, suunta siis joka kerta kauemmas). :)

Photobucket

Lontoon reissun yritämme suorittaa mahdollisimman pienellä budjetilla, sillä varsinainen suurempi matkasuunnitelma on jo valmisteilla ja vaatii hieman enemmän säästötoimenpiteitä toteutuakseen. Alunperin suunnitelmissa oli matkustaa kiertelemään ensi kesänä Islantia, mutta jollain logiikalla onnistuimme sittemmin kääntämään nokkamme kauemmas ja nyt suunnitelmissa on matkaaminen aina Japaniin asti, kenties jo ensi vuoden loppupuolella. Tarkoitus olisi kierrellä ainakin Tokiossa ja Kiotossa n. 3-4 viikon ajan, ja ehkä jossain muissa paikoissa. Rahaahan tuo matka tulee varmasti nielemään enemmän kuin nyt haluan ajatella, mutta toisaalta raha vs. kokemukset.. Pihistelijäksi ehtii alkaa myöhemmälläkin iällä!

Reissun suunnittelu on vielä lastenkengissään. Suunnittelemisenkin suhteen tunteet ovat hiukan sekavat. Toisaalta haluaisi matkustaa uuteen paikkaan mahdollisimman vapaana kaikista rajoittavista aikatauluista ynnä muista, mutta toisaalta tuntuu että jonkinlainen suunnittelu ja must-see-paikkojen listaus on silti paikallaan - noin kauaksi kun tulee tuskin joka vuosi lähdettyä. Tai mistäpä tuon tietää? Ehkä sekoan paikasta täysin ja haluan matkustaa sinne joka vuosi uudelleen, maksoi mitä maksoi. :D

Photobucket

Äh, ainakaan tämä matkustelusta kirjoittaminen ei tunnu helpottavan tätä kuumeilua (ei myöskään tällä hetkellä Aasiassa matkaavien ystävieni matkablogin lukeminen)! Tässä kohtaa taidan siirtyä bongailemaan Amazon.comista itselleni kenties uusia matkaoppaita, sekä muutamaa psykan kirjaa. Olen vasta äskettäin löytänyt kyseisen sivuston ilot ja tullut täysin vakuuttuneeksi siitä, ettei yhtäkään englanninkielistä kirjaa kannata muuta kautta hankkia..

Ei kommentteja: