tiistai 30. marraskuuta 2010

Karhuherra Paddington

Posti kiikutti tänään luokseni useammankin paketin. Yksi niistä sisälsi uudelleen löydetyn rakkauden - dvd-boksillisen verran Karhuherra Paddingtonia.

Kyseinen karhuherra on brittiläisen Michael Bondin keksimä hahmo, ja seikkaili alunperin tämän kirjoittamissa lastenkirjoissa (ensimmäinen kirja ilmestyi vuonna 1958). Kirjojen pohjalta tehty nukkeanimaatio on vuosilta 1975-1984, ja kyseisen animaatiosarjan hankin nyt boksina (Karhuherra Paddingtonista on tehty myös perinteisempi piirrosanimaatio myöhemmin, mutta tuo versio ei vedä missään nimessä vertoja edeltäjälleen).

Karhuherra ja minä kohtasimme nyt uudestaan miettiessäni sopivaa profiilikuvaa vast'ikään Facebookissa levinneen kuvanvaihtovillityksen yhteyteen (en yleensä lähde noihin tempauksiin mukaan, tämä on todella harvinainen poikkeus sääntöön). Muistan kuinka lapsuuteni muistokirjassa on äitini kirjoittama merkintä siitä, kuinka pienenä pidin hyvin paljon kaikista kirjoista - mutta erityisesti Karhuherra Paddingtonista. Profiilikuvan vaihtamisen jälkeen parempi puoliskoni keksi etsiä youtubesta noita vanhoja animaatiopätkiä, ja rakkaus syttyi uudelleen välittömästi. En tiedä onko viisasta myöntää, mutta nauroin kippurassa useammallekin jaksolle. En tiedä onko olemassa sympaattisempaa ja sydämellisempää hahmoa kuin Karhuherra Paddington.

Boksi oli siis pakkohankinta. Karhuherra Paddington saa jatkossa olla yksi niistä piristyskeinoista johon turvaudun, jos jokin päivä ei olekaan niin aurinkoinen kuin haluaisin. Ei näistä voi olla tulematta hyvälle mielelle!



Ei kommentteja: