torstai 6. tammikuuta 2011

(Talvi)päiväkertosäe

Herään
Menen töihin
Olen töissä
Menen kotiin (tämä kohta vaikuttaa useimmiten puuttuvan)
Makaan jossain sohvan ja television välitilassa
Menen nukkumaan

(Toisto x ääretön)

Elämäni on tällä hetkellä täysin (aivo)kuollutta! Kärsimäni talvikooma on yltynyt jopa niin pahaksi, että olen päätynyt tilaamaan Hobby Hallilta valoterapialampun. Kyseinen lamppu saapui tänään postiin, joten sen mahdollisten vaikutusten testaaminen alkaa välittömästi huomisaamuna. Olen aina suhtautunut erilaisiin vaihtoehtohoitoihin (joihin tämän kyseisen lampun luvatut vaikutukset myös lasken) hyvin suurella skeptisyydellä, mutta toivon todella että tästä valaisimesta olisi jotain apua tähän pimeässä selviytymiseen. Edes lumesellaista.

Photobucket

Lupaan raportoida myöhemmin ovatko aivoni reagoineet kyseiseen valaisimeen jotenkin.

Jos hankintani osoittautuukin lopulta vain astetta kirkkaammalla valolla loistavaksi lampuksi, aion alentaa sen toimittamaan tavallisen lukulampun virkaan. Tällä hetkellä asunnostamme puuttuu tarpeeksi hyvin valaistu lukunurkkaus (tästä syystä olen jäljessä kaikkien luku-urakoideni suhteen, ihan totta). Tietenkin olisi mahdollista napsauttaa vain kattolamppuun valo, mutta en tiedä onko mitään pahempaa tunnelmanpilaajaa iltaisin kuin tylsä yleisvalaistus (eli se kattovalo). Tällä hetkellä olisi lukemistaan odottamassa kognitiivisen psykologian opus sekä ah niin ihana Nummenmaa ja hänen tilastolliset menetelmänsä, jonka haluaisin lukaista läpi ennen valmennuskurssin alkamista. Tässä talvikoomassani mikään ei voisi kuitenkaan kiinnostaa vähemmän kuin "ruveta toimeen".

Photobucket

Kirjoitusinto ja kaikki luovuuskin tuntuu katoavan välittömästi arkiväsymyksen astuessa näyttämölle. Pitäisi pitää omaa kirjoittamista hengissä edes tätä blogia päivittämällä, sillä minkäänlaiseen kirjoittamiseen ei tunnu tällä hetkellä riittävän aikaa eikä toisaalta (kiitos tämän kroonistuneen väsymykseni) haluakaan. Kaikki olisi niin paljon paremmin jos olisi kesä ja oikea Aurinko ja puistot ja ruohikot ja aamu-uinnit meressä ja niin edespäin. Alkaa minun puolestani jo riittää tämä talvimeininki. Joulukin meni jo!

Päivä jatkukoon. Omaa olemassaoloani koskevaa aivokuolemateoriaa aion seuraavaksi vahvistaa muutamalla erällä pinballia.

4 kommenttia:

laura kirjoitti...

Voi tiedätkö, ihan pari päivää sitten purnasin Juhalle, että saisi jo riittää tämä talvi, kun joulukin jo meni :D. Talvessa ei ole MITÄÄN muuta kivaa kuin joulu, ja kun joulu sattumoisin on aika alkutalvesta, niin se lopputalvi tuntuu kestävään iäisyyden. Kun ei se ole vielä kahdenkaan kuukauden päästä ohi!

Ihan paskaa kaikki "Onpa kivaa kun on kunnon pakkanen"-lässytys ja vielä kamalampia ne, jotka hehkuttaa jotain talviurheilulajeja! Kuka sellaisia muka on peruskoulun jälkeen harrastanut? Kaikki muut paitsi minä varmaankin? :D Ja ärsytyskynnyksen ylittää myös "Talvi on niin kivaa kun voi katella lumisadetta ja käpertyä sohvalle peiton alle juomaan teetä ja lukemaan hyvää kirjaa". Onhan toi ajatuksena kiva, mutta tekeekö joku muka noin ja vielä usein? Pitäis varmaan kokeilla... Nyt kun mulla on maailman mahtavin ja suurin teemukikin!

Henna kirjoitti...

Musta tuntuu et purnaan itse tällä hetkellä PÄIVITTÄIN Jukalle tätä talviasiaa kun ei huvita enää. :D Oli aika järkyttävää tajuta että kyllä se talvifiilistely taisi itsellä olla aika joulusidonnaista (enkä edes pidä itseäni mitenkään jouluihmisenä!) Nyt tuntuu että ei ole enää mitään intoa mihinkään fiilistelyyn, huomaa ulkona vain miettivänsä miten kivalta kaikki näyttää kun on vihreää ja muutenkin värikästä ja LÄMMINTÄ.

Mutta toisaalta tuntuu että talvi on tähän asti edenny aika nopeasti, et ehkä se jälkipuoliskokin menis sitten. Toisaalta se taas meinaa et elämähän menee ihan ohitse koko ajan jos aika tuntuu kuluvan nopsaan. Apua. :D Ehkä pitäis tosiaan oppia rauhottumaan tuolla tavalla kliseisesti ja käydä hankkiin vaikka samanlainen teemuki itellekin, vois sit tylsyyksissään fiilistellä sitä että eipähän lähesty kuolema liian nopiasti. :DD (Kuin sainki tähän nyt näin masentavan lopun, pitää vissiin laittaa talven piikkiin sekin..)

laura kirjoitti...

Talven piikkiin voi hyvinkin laittaa kaiken masentavan! Onhan talvi sentään jonkinlainen kuoleman symboli, kun kaikki luontokin on ihan kuollutta. Ei sillä, näinpä tänään netissä uutisen, jonka mukaan pian tulisi plussakelejä ja vesisadetta ja sen myötä LOSKAA, enkä mä nyt sellaistakaan halua! Yleensä loska on sinänsä ok, koska tietää, että sitä seuraa kevät, mutta jotenkin mää en usko, että jos tammikuussa tulee loskaisaa, niin heti sen jälkeen on kevät ja lämmin, vaan tietysti se loska jäätyy liukkaiksi möykyiksi ja siihen päälle sataa lisää lunta ja sitten liukastellaan ja äääähh.

Mutta ehkä se siitä. Ja eihän sekään kyllä olisi kuitenkaan niin kivaa, että kohta pitäisi uudestaan vanhentua, kun vanheneminenkin on jotenkin vähän masentavaa. Hoh, näköjään mäkään en nyt hirveen epämasentavaa tästä kommentistani saanut :D.

Henna kirjoitti...

Joo no noi loskakelit ennätti kyllä jo ainaki Helsinkiin asti, tuli eilen fiilisteltyä aika urakalla kun taivaalta tuli jotain epämäärästä joka ei oikein tienny haluaako olla vettä vai räntää ja maa oli sulanu jo semmoseks velliks. Ois tosiaan ihan ok mutta ei TAMMIKUUSSA. :D Tai voihan tietenki olla et jollain ilmastonmuutoskieroumalla tuolla vedetään rantakallioilla ottamassa aurinkoa helmikuussa mutta vähän on heikko usko siihenkään. Äh, ihan kaikki sääkeskustelut voi nyt kuitata vaan sanomalla "oispa jo kesä!" :P